Basescu despre parlamentarul fugar Boldea

Basescu despre Boldea
Hotnews 26 martie 2012
Traian Basescu: Boldea este perfect localizat, in orice moment se poate declansa operatiunea de retinere/ Interesul nostru este ca el sa revina prin intermediul autoritatilor romane, pentru a nu fi detinut pe teritoriu strain

Presedintele Traian Basescu a declarat duminica, raspunzand la o intrebare jurnalistilor la finalul conferintei de presa, ca deputatul Mihail Boldea este „perfect localizat” si ca „in orice moment se poate declansa retinerea acestuia”, dar ca interesul Romaniei este ca el sa fie adus in tara „prin interemediul autoritatilor romane, pentru a preveni o detentie pe teritoriul unui stat strain”.

„Nu am sa intru in niciun fel de detalii… Va pot spune ca este perfect localizat, ca in orice moment se poate declansa operatiunea de retinere a lui. Va pot spune insa ca nu avem niciun interes sa se produca o retinere a domnului Boldea, pentru ca este in interesul nostru ca un cetatean roman, care a plecat legal, sa fie protejat de riscurile arestarii de catre alte state, pus in detentie si sa inceapa lungul proces de trimitere de acte pentru ca un judecator, mai devreme sau mai tarziu, in functie de cum functioneaza justitia, sa il extradeze”.

„Obiectivul nostru este ca domnul Boldea sa vina prin intermediul autoritatilor romane, pentru a preveni o detentie pe teritoriul unui stat strain. Si sper sa reusim sa il atingem”, a spus presedintele.

Intrebat de cazul deputatului Boldea la finalul conferintei de presa de la Cotroceni, seful statului a afirmat ca nu va raspunde cum a facut-o ministrul de externe Cristian Diaconescu, care declarase ca in politica externa sunt „chestiuni mult mai importante decat aceasta situatie”.

„Nu am sa va spun, cum a spus ministrul de Externe, ca nu este o problema importanta, este o problema extrem de importanta pentru noi cazul Boldea, pentru ca este vorba de un cetatean roman”, a spus Basescu.

Reclame

Despre theromanianreport

sint onest
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s